Momenteel ondervinden we problemen met het inladen van de meest recente woningen op onze website. We hopen dit zo spoedig mogelijk verholpen te hebben.
Voor ons volledige aanbod verwijzen we je graag naar Funda.

Verhuizen: wat moet er geregeld worden?

Gefeliciteerd, u hebt een huis gekocht! Natuurlijk hebt u al heel wat geregeld voor de financiering van uw nieuwe huis. Daar hoeft u zich nu niet meer druk om te maken, het volgende stadium is aangebroken: de verhuizing! Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Wat moet er allemaal geregeld worden als u gaat verhuizen? Wat kost het en welke instanties moet u inlichten? Van der Eijken makelaardij helpt u graag door u te voorzien van goede verhuistips!

Wat moet u allemaal doen als u gaat verhuizen?

Allereerst is het belangrijk om u te bedenken of u de verhuizing zelf gaat doen, bijvoorbeeld met behulp van vrienden, of dat u een verhuisbedrijf nodig hebt. Als u een verhuisbedrijf nodig hebt, is het slim om vanaf ongeveer twee maanden van tevoren offertes aan te gaan vragen, zodat u een goede keuze kunt maken. Ga daarna op zoek naar verhuisdozen en begin bijvoorbeeld met het opruimen van de zolder. Wat moet mee en wat kan eigenlijk weg? Spullen die u al meer dan een jaar niet meer gebruikt hebt, kunt u waarschijnlijk beter weg doen. Daarnaast moet u ook alvast eens gaan kijken naar diverse abonnementen of aansluitingen zoals:

 • uw energieleverancier: neemt u uw abonnement mee of kunt u beter een ander abonnement afsluiten?
 • uw televisie-, telecom- en internetaanbieder: is een ander abonnement beter, of kunt u uw huidige aansluiting meenemen? Neem even contact op met uw aanbieder om te bespreken hoe dit precies in zijn werk gaat als u verhuist.

Verhuist u naar een andere plaats, dan moet u natuurlijk ook zaken regelen zoals een nieuwe school of kinderdagverblijf voor uw kinderen. Begin hier ook op tijd mee, gezien dit geruime tijd van tevoren geregeld moet zijn. Wilt u nieuwe meubels kopen? Ook dan is het slim om hier op tijd mee te beginnen, gezien er op sommige meubels een redelijk lange levertijd zit.

Wie moet u informeren als u gaat verhuizen?

Tegenwoordig wordt er een stuk minder via de post gecommuniceerd, maar dat neemt niet weg dat u heel wat instanties in moet lichten over uw verhuizing. De volgende instanties of personen moet u inlichten dat u gaat verhuizen:

 • Uw werkgever
 • Verhuist u naar een andere gemeente, dan moet u zich inschrijven in die nieuwe gemeente. Deze gemeente zorgt er dan automatisch voor dat u uitgeschreven wordt bij uw oude gemeente.
 • Uw huisarts en tandarts. Ook als u naar een andere gemeente verhuist en u liever een huis- of tandarts wil die dichterbij zit, moet u zich uitschrijven. U kunt het ook doorgeven aan uw apotheek, deze past het meestal direct aan voor uw huisarts, mits u bij dezelfde huisarts blijft.
 • Zorgverzekering, autoverzekering, levensverzekering, uitvaartverzekering en andere verzekeringen.
 • Eventuele lidmaatschappen van kranten en tijdschriften.
 • Belastingdienst

Hoeveel kost verhuizen?

Naast de kosten van uw nieuwe woning, moet u natuurlijk ook rekening houden met de kosten die een verhuizing met zich meebrengt. Een verhuizing kunt u echter zo duur maken als u zelf wil. Zelf verhuizen is natuurlijk het goedkoopst, maar houd er wel rekening mee dat het u ook veel tijd kost. Zo zal u waarschijnlijk een aantal dagen vrij moeten nemen, wat natuurlijk ook geld kost. Wilt u graag geld besparen op het verhuizen, dan hebben wij een aantal tips voor u:

 • huur geen verhuisbedrijf in, maar vraag vrienden en familie om te helpen. Iets wat ook veel tijd kan besparen, is om spullen direct weg te zetten waar u ze wil hebben staan. Zo hebt u spullen niet twee keer vast en staat alles meteen goed!
 • vraag in uw vriendenkring of er misschien mensen zijn die een busje hebben dat u kunt lenen. Dat scheelt weer in de kosten; een busje huren kan namelijk flink in de papieren lopen.
 • bent u toch genoodzaakt om een verhuisbedrijf in te schakelen of een busje te huren, zorg er dan voor dat u alle bedrijven in de buurt goed vergelijkt om de beste deal te krijgen.