Momenteel ondervinden we problemen met het inladen van de meest recente woningen op onze website. We hopen dit zo spoedig mogelijk verholpen te hebben.
Voor ons volledige aanbod verwijzen we je graag naar Funda.

De voordelen van een aankoopmakelaar

Wanneer u uw huis gaat verkopen, schakelt u natuurlijk een verkoopmakelaar in. Dat is vanzelfsprekender dan dat u, wanneer u een huis wil kopen, een aankoopmakelaar inschakelt. Veel mensen doen de aankoop van een huis helemaal zelf, anderen vinden het toch prettiger als ze daar hulp bij krijgen. Zeker in een krappe markt kan het prettig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. We bespreken de voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar.

Voordeel 1: er snel bij zijn in een krappe huizenmarkt

In deze tijden van schaarste op de woningmarkt kan het lastig zijn om een huis te kopen. Een aankoopmakelaar is vaak al eerder op de hoogte van woningen die vrijkomen dan dat ze online komen te staan, wat u een voordeel kan geven wanneer u op huizenjacht bent!

Voordeel 2: hulp bij de onderhandeling

Onderhandelen is een vak apart, maar wel erg belangrijk bij de aankoop van een huis. Zeker wanneer u voor het eerst een huis gaat kopen of gewoon niet goed bent in onderhandelen, is het prettig dat een aankoopmakelaar dit voor u kan doen. Deze heeft ook veel kennis van gelijkwaardige woningen in de omgeving die pas verkocht zijn en weet hoeveel hij onder of boven de vraagprijs moet zitten om u aan uw droomhuis te helpen!

Voordeel 3: het bespaart tijd

Zit u nogal krap in de tijd en wilt u snel een nieuwe woning, maar heeft u daar zelf geen tijd voor? Dan is het zeker ook slim om een aankoopmakelaar in te schakelen. U kunt de aankoopmakelaar een zoekopdracht geven en hij of zij zal dan op zoek gaan naar een woning die aan uw eisen voldoet. Zo hoeft u zelf niet oneindig te zoeken. Daarnaast ziet een aankoopmakelaar vaak eerder wat een huis zou kunnen worden en hoe het na bijvoorbeeld een verbouwing aan uw eisen zou kunnen voldoen.

Voordeel 4: het gehele aankooptraject wordt geregeld

Het aankooptraject van een woning is erg ingewikkeld. Als u zelf niemand om u heen heeft die er verstand van heeft en u daarbij kan helpen, is het prettig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Van het maken van bezichtigingsafspraken tot de onderhandeling en van het adviseren voor notaris en taxateur tot aan het begeleiden van de afhandeling van de koop. De aankoopmakelaar staat tijdens het gehele aankooptraject aan uw zijde!

Voordeel 5: controle van het koopcontract

In het koopcontract staat natuurlijk veel juridische taal die redelijk wollig kan zijn. Het is dan ook moeilijk te controleren of er dingen in staan waar u het niet mee eens bent. Bij het lezen van het koopcontract kunt u het allemaal prima vinden, maar als u niet weet wat voor alternatieven er zijn, is het ook moeilijk om te kiezen wat het beste is en of u niet liever andere afspraken erin wil hebben. De aankoopmakelaar controleert daarom het koopcontract zodat u het beste contract heeft waarin alle afspraken voor de koop van de woning zijn vastgelegd!