Momenteel ondervinden we problemen met het inladen van de meest recente woningen op onze website. We hopen dit zo spoedig mogelijk verholpen te hebben.
Voor ons volledige aanbod verwijzen we je graag naar Funda.

Dit zoekt een koper in een woning!

Gaat u uw huis verkopen? Dan wilt u natuurlijk dat potentiële kopers snel enthousiast worden van uw woning en dat u het zo verkocht heeft. Dat is echter niet altijd even makkelijk, maar het kan helpen als u weet waar de gemiddelde koper naar op zoek is in een woning. In deze blog vertelt uw makelaar in Roosendaal daar alles over, zodat u deze eisen wellicht ook door kunt voeren in uw eigen te verkopen woning!

Een fijne buurt

Uit onderzoek is gebleken dat de buurt waarin de woning staat, een van de belangrijkste zaken is. Natuurlijk kunt u zelf niets veranderen aan de buurt waarin uw woning staat. Gelukkig is de definitie van een “fijne buurt”, voor iedereen weer anders. Starters op de woningmarkt, een jong stel zonder kinderen, is eerder op zoek naar iets dichtbij het centrum met winkels en horecagelegenheden om de hoek, terwijl een stel van in de dertig met jonge kinderen dat helemaal geen “fijne buurt” vindt. Zij zijn weer op zoek naar een rustige buurt met basisscholen in de buurt en wellicht wat speeltuinen. De buurt van uw woning zal dus altijd voor iemand wel de meest ideale buurt zijn. Hierbij wordt ook soms wel eens gevraagd naar de buren. Zo willen potentiële kopers graag weten wat voor mensen het zijn en of ze voor veel overlast zorgen. Natuurlijk heeft iedereen het liefst een buur waar men nooit iets van hoort.

Veel leefruimte

Natuurlijk moet hier gekeken worden naar de verhouding in prijs. Iemand met een maximale mogelijke hypotheek van 180.000 euro kan natuurlijk geen zeeën van ruimte verwachten voor die prijs. Toch willen de meeste mensen natuurlijk zo veel mogelijk leefruimte. En denk hierbij dan niet alleen aan de leefruimte binnen. Ook de tuin is natuurlijk belangrijk. En de ruimte om het huis heen. Is er voldoende plek om te parkeren bijvoorbeeld of om fietsen weg te zetten?

Betaalbare woonlasten

Iedereen wil een mooi huis, maar het moet natuurlijk wel te betalen zijn. Wanneer mensen op zoek gaan naar een huis, laten ze natuurlijk eerst uitrekenen wat ze aan maximale hypotheek binnen kunnen halen. Let daarbij wel op, dat er steeds meer mensen zijn die hier verstandig mee omgaan. Ze kunnen ook steeds minder lenen en willen ook steeds minder per maand kwijt zijn aan de woonlasten. Daarom zijn ze op zoek naar goedkopere huizen. Maar niet alleen de huizen mogen wat goedkoper, ook de overige vaste lasten. Daarom vinden veel kopers het belangrijk dat een woning energiezuinig is, zodat er niet teveel geld gaat zitten in bijvoorbeeld de energiekosten.

Privacy

Nederlanders houden van privacy. Kon u het goed vinden met uw buren, en heeft u daarom bijvoorbeeld de schutting weggehaald of zelfs helemaal verwijderd? Dat is iets wat een potentiële koper af kan schrikken! De meeste mensen zijn erg gesteld op hun privacy en zitten op die manier niet op hun buren te wachten. Het is daarom slim om, wanneer u een dergelijke situatie hebt, hier wat aan te doen. De kans is dan groter dat u het huis dan sneller verkoopt.