Momenteel ondervinden we problemen met het inladen van de meest recente woningen op onze website. We hopen dit zo spoedig mogelijk verholpen te hebben.
Voor ons volledige aanbod verwijzen we je graag naar Funda.

Tips voor het verkoopklaar maken van uw woning

Ook op een krappe huizenmarkt is het belangrijk dat dat uw woning er helemaal verkoopklaar uitziet wanneer u uw deze wil verkopen. In elk huis zit potentie en iedere koper weet ook wel dat ze door bepaalde zaken heen moeten kijken, maar dat gebeurt toch vaak niet. Tegenwoordig is het ook bijna niet meer mogelijk om grote verbouwingen mee te financieren in de hypotheek, waardoor ze een achterstallige woning liever links laten liggen. Betekent dat dan dat u alles moet gaan verbouwen, of niet? Van der Eijken makelaardij geeft als uw makelaar in Roosendaal graag tips voor het verkoopklaar maken van uw woning.

Woning verkoopklaar maken: verbouwen of niet?

Oké, u gaat uw huis verkopen met een keuken en een badkamer die er niet meer helemaal uitzien anno 2019. De apparatuur is nog goed maar de kastjes hebben een oubollige look, om maar niet over het aanrechtblad te beginnen. In de badkamer zijn tegels gebruikt die het net niet meer zijn. En tegenwoordig wil iedereen twee wasbakken en een regendouche; dat heeft uw woning allemaal niet. U bent natuurlijk bang dat zo’n keuken en badkamer roet in het eten van de verkoop gaan gooien. Moet u er dan extra geld in stoppen om de woning verkoopklaar te maken, door de badkamer en de keuken volledig te verbouwen? Het antwoord daarop is vrijwel altijd nee. Het verbouwen van een badkamer kost zeker 10.000 euro, zo niet meer. Voor een keuken kunt u al snel 15.000 euro kwijt zijn. Gaat dit ervoor zorgen dat uw woning ook 25.000 euro meer op gaat leveren? Waarschijnlijk niet. En dat zou zonde zijn van uw geld!

Hoe maak ik mijn woning dan wel verkoopklaar?

Grote verbouwingen zijn dus vrijwel altijd af te raden omdat u dit geld er waarschijnlijk niet uit gaat halen. Maar wat kunt u dan wel doen om uw woning verkoopklaar te maken? U kunt uw keukenkastjes bijvoorbeeld wel een ander frame geven. Zijn ze nu bijvoorbeeld crèmekleurig of bijna geel? Vervang het frame van de keukenkastjes bijvoorbeeld door wit! Dat ziet er meteen al een stuk frisser uit. Dit kun je natuurlijk ook doen met de kastjes in de badkamer. Het gaat allemaal om de uitstraling!

Maak schoon, doe kleine klusjes en zorg voor licht!

Schoonmaken is natuurlijk voor de hand liggend, maar maak even extra goed schoon voordat er bezichtigers komen. Een muurtje opnieuw witte en de scharnieren van de deuren eens smeren kan natuurlijk ook geen kwaad. Daarnaast knappen huizenzoekers af op geurtjes van tabak of huisdieren, dus maak goed schoon. Daarnaast is licht erg belangrijk. Zowel voor de foto’s als op het moment dat de potentiële nieuwe bewoners komen kijken. Doe sterk verduisterende raambekleding open of zelfs weg en zorg ervoor dat via elk raam en deur zo veel mogelijk licht kan vallen. Niemand wil namelijk in een donker huis komen wonen.