Momenteel ondervinden we problemen met het inladen van de meest recente woningen op onze website. We hopen dit zo spoedig mogelijk verholpen te hebben.
Voor ons volledige aanbod verwijzen we je graag naar Funda.

Uw huis verkopen in de zomer

U wilt eigenlijk verhuizen en daarom natuurlijk uw huis verkopen. Maar… Het is bijna zomervakantie. Is het dan wel zo slim om uw huis al te koop te zetten? Iedereen is toch op vakantie… Of toch niet? Schroom niet om uw huis in de zomer te koop te zetten. Dat kan namelijk helemaal geen kwaad, of zelfs goed zijn voor de verkoop van uw woning. Wij leggen u graag uit waarom.

Niet iedereen is op vakantie

U denkt wellicht dat veel mensen op vakantie zijn in de zomer en dat ze daarom bijvoorbeeld geen tijd hebben om uw woning te komen bezichtigen. Niets is echter minder waar. Uit onderzoek blijkt dat maar 20% van de mensen tegelijkertijd op vakantie is. De rest is gewoon thuis of aan het werk! Stellen zonder kinderen nemen bijvoorbeeld juist vaak vakantie op in mei of september, net voor of na de zomervakantie. Wanneer dat juist de doelgroep is voor uw woning, is het dus juist slim om uw woning te koop te zetten. Daarnaast hebben veel mensen in de vakantie juist meer tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woning!

De woning is op zijn mooist

In de zomer schijnt de zon, en dat zorgt ervoor dat uw woning er prachtig uitziet. De omgeving staat in bloei en een strakblauwe lucht staat natuurlijk een stuk mooier op de foto dan een dik wolkendek. Ideaal moment dus om mooie foto’s van de woning te maken, zodat deze op zijn best gepresenteerd wordt. Daarnaast is het natuurlijk ook langer licht, waardoor het mogelijk is om in de avond bezichtigingen te plannen. En wanneer de zon schijnt en het vakantie is, zijn mensen ook een stuk vrolijker en lopen ze dus goed gezind door uw woning heen. Dat is natuurlijk nooit negatief voor de verkoop!

Meer tijd in de zomer

U heeft in de zomer waarschijnlijk meer tijd voor bezichtigingen, en de huizenzoekers zelf ook. Ze nemen rustig de tijd om alles eens goed te bekijken, wat natuurlijk alleen maar positief  heeft. De makelaar zelf heeft wellicht ook meer tijd voor u, omdat toch veel mensen ervoor kiezen om hun huis niet in de zomer te koop te zetten.

Gelukkig weet niet iedereen wat de voordelen zijn van het verkopen van uw huis in de zomer. De aanname dat het niet slim is om een huis in de zomer te koop te zetten, heerst nog steeds, waardoor de concurrentie op de woningmarkt in de zomer niet zo hoog is; zo valt u dus beter op! Succes met de verkoop van uw huis.

Verkoop wanneer het u uitkomt!

Natuurlijk zijn er betere en mindere momenten om een huis in de verkoop te zetten. Echter moet u uw huis verkopen, wanneer het u het best uitkomt. U moet voornamelijk de tijd hebben om dit te regelen en het moet natuurlijk ook in uw toekomstplan passen.