Momenteel ondervinden we problemen met het inladen van de meest recente woningen op onze website. We hopen dit zo spoedig mogelijk verholpen te hebben.
Voor ons volledige aanbod verwijzen we je graag naar Funda.

Waar kan een verkoopmakelaar u bij helpen?

Wanneer u uw huis gaat verkopen, kunt u ervoor kiezen om dit zelf te doen of om een verkoopmakelaar in te schakelen. Maar wat doet een verkoopmakelaar eigenlijk en waarom zou u er een inschakelen – wat zijn de voordelen? In dit artikel vertellen we u meer over wat een verkoopmakelaar allemaal doet en hoe deze u kan helpen bij het verkopen van uw huis.

Wat doet een verkoopmakelaar?

In principe begeleidt en regelt de verkoopmakelaar de verkoop van uw huis van A tot Z. Vaak is het echter ook mogelijk dat u dit in volledige samenwerking doet. Wie weet vindt u het prettig om de bezichtigingen zelf te doen of om andere onderdelen van de verkoop zelf op te pakken. Het is altijd mogelijk om met een verkoopmakelaar te overleggen wat de rolverdeling zal zijn. Toch kiezen veel huizenverkopers ervoor om de verkoop van hun woning volledig over te laten aan de verkoopmakelaar, met natuurlijk onderling overleg. Een verkoopmakelaar heeft dus heel veel verschillende taken, zoals:

  • Eerst wordt er een verkoopgesprek gepland. Tijdens dit gesprek wordt een aantal dingen met de makelaar besproken zoals de huidige marktomstandigheden, gemiddelde prijzen en verkooptijden en een inschatting van de opbrengsten en kooptijd van uw woning.
  • Wanneer de opdracht gegeven is, maakt de verkoopmakelaar een verkoopdossier aan waarin alle informatie over de woning staat.
  • De verkoopmakelaar plaatst een verkoopbord in de tuin, stelt een brochure op met foto’s en overlegt de campagne met u. De woning wordt op de site van de verkoopmakelaar en natuurlijk op Funda geplaatst.
  • De verkoopmakelaar doet ook de bezichtigingen.
  • Zijn er geïnteresseerden, dan doet de verkoopmakelaar ook de onderhandelingen. Natuurlijk maakt u altijd zelf nog de beslissing en gebeurt dit dus altijd in overleg.
  • Is er een akkoord? Dan stelt de verkoopmakelaar het koopcontract op en stuurt na het tekenen hiervan een kopie naar uw notaris.
  • De verkoopmakelaar begeleidt u ook na de verkoop van de woning. U moet namelijk nog letten op de bedenktijd van de koper en de verstrijkingsdatum van de ontbindende voorwaarden. Wanneer hier iets mee aan de hand is, begeleidt de verkoopmakelaar u.

Waarom uw huis verkopen met een verkoopmakelaar?

Het is natuurlijk mogelijk om uw huis zelf te verkopen. Echter kiezen veel mensen ervoor om de woning te verkopen met een verkoopmakelaar. Deze zorgt ervoor dat de verkoop efficiënt en soepel verloopt. Ook het opstellen van het koopcontract kan erg ingewikkeld zijn als u geen verstand hebt van de juridische kant van de het kopen en verkopen van een woning. Daarnaast kunnen alleen makelaars een woning plaatsen op Funda; voor particulieren is dit niet mogelijk. Over het algemeen vindt men het dus erg prettig om een verkoopmakelaar in te schakelen, omdat u dan zelf volledig ontzorgd wordt en geen ingewikkelde zaken zelf hoeft te regelen. Wilt u uw woning in Roosendaal en omstreken verkopen? Dan helpt Van der Eijken Makelaardij u daar graag bij. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!