Momenteel ondervinden we problemen met het inladen van de meest recente woningen op onze website. We hopen dit zo spoedig mogelijk verholpen te hebben.
Voor ons volledige aanbod verwijzen we je graag naar Funda.

Wonen in Brabant: de Randstad verruilen voor groen en rust

Woont u in de Randstad en heeft u behoefte aan meer groen en rust om u heen? Dan kan verhuizen naar Brabant dé oplossing zijn. Van der Eijken Makelaardij heeft al jaren ervaring in het verkopen van woningen in het mooie Brabant aan mensen uit de Randstad. Lees hier alles over waarom wonen in Brabant zo aantrekkelijk is en hoe we u daarbij kunnen helpen.

Waarom wonen in Brabant?

Als makelaar uit de regio zijn we wellicht wat bevooroordeeld, maar Brabant is één van de mooiste provincies om te wonen. Er wordt vaak gerefereerd naar ‘de gezellige Brabanders’ en dat beeld klopt helemaal. De inwoners van Brabant zijn gastvrij – hoe meer zielen, hoe meer vreugd. U zult zich dan ook zeker welkom voelen als u besluit te verhuizen naar het zuiden van het land. Bovendien ligt de provincie centraal in Nederland, waardoor u overal snel bent, of u nu naar Utrecht, Gelderland, België of zelfs Duitsland wilt rijden. 

Als u op zoek bent naar meer rust en groen, dan zit u in Brabant goed. Of het nu gaat om een stad of een buitengebied, veel plaatsen voelen aan als een dorp. Zo zijn er veel kindvriendelijke wijken, met speciale autovrije zones, veel scholen en speelplaatsen op loopafstand en hebt u minder last van verkeer en drukte. Bossen zijn om de hoek en als u graag geniet van een hapje of een drankje, is daar in Brabant volop ruimte voor. 

Met andere woorden: deze provincie biedt de ideale mix van levendigheid en natuur.

Voor iedereen wat wils

In Brabant zijn er zowel een hoop grote steden als kleine dorpjes te vinden. Van der Eijken Makelaardij is vooral werkzaam in de regio Roosendaal, een bruisende stad waar u heerlijk kunt wonen en genieten van een dorpssfeer midden in de stad. Hier is plek voor zowel gezinnen als voor alleenstaanden die de drukke Randstad graag achter zich willen laten, maar liever niet naar een klein dorp willen verhuizen. Scholen, ziekenhuizen, uitgaansgelegenheden en restaurants – Roosendaal heeft het allemaal.

Daarnaast zijn er veel mooie woningen in de omliggende dorpen van Roosendaal. Denk aan Hoeven, Oud-Gastel en Oudenbosch. Als u op zoek bent naar rust op een steenworp afstand van grotere steden zoals Roosendaal, Etten-Leur en Breda, dan zit u in de omliggende dorpen goed. 

Weg uit de Randstad? Van der Eijken Makelaardij helpt!

Wilt u graag weg uit de Randstad en bent u geïnteresseerd in een woning in Brabant? Van der Eijken Makelaardij heeft al meer dan 40 jaar ervaring als makelaar in de regio. We hebben al menig woning in Brabant verkocht aan mensen uit de Randstad, waaronder prachtige woningen in de gemeente Kruisland, gelegen tussen Roosendaal en Steenbergen. 

Ontdek het voordeel van wonen in het leuke Roosendaal, het authentieke Oud-Gastel, het rustige Oudenbosch, of kies voor een landelijke woning nabij Wouw, Sint-Willebrord of Rucphen – u loopt zó de Rucphense bossen of Wouwse Plantage in, samen met de kinderen en de hond. Wat wilt u nog meer?